Anya Pradat Visel

Sikeres, Mai, Trendi, Céltudatos anyák blogja

Vogue tanácsok anyának - mielőtt újra dolgozni kezd

2018. február 19. 07:35 - Addison

work.jpgAz amerikai fashion lap összeszedte 13 pontban, mi az , amit tudnod kell , mielőtt újra visszaállsz munkába.
Amerikában 3 hónap a szülési szabadság, szóval náluk ez különösen érzékeny téma. 
Magyarország az ellentét ebben, hiszen a mi 3 éves szabadságunkkal talán egyedülállók vagyunk a világban.
Az aranyközépút pedig az 1 év, körülbelül ennyit tudnak más országokban otthon maradni az anyák, majdnem 100% fizetéssel.

  1. Légy kedves önmagaddal. A napi teendőid végén, mind gyereknevelési és munkahelyi teendőket nézve, dicsérd meg magad! Ma is megcsináltad, és jól csináltad! 
  2. Pár héttel a visszatérésed előtt, igyál meg egy kávét a főnököddel. Így át tudják beszélni, mi történik a munkahelyeden jelenleg, és milyen projektek várnak rád majd. Kevésbé fogsz izgulni az első napodon!
  3. Ne feledd: az első napok és hetek a legnehezebbek! Ne szégyeld ha most  még nem te vállalod bent a legtöbbet és ha vacsira csak rendelsz, nem főzöl! 
  4. Ha lehet, szerdai nap legyen az első munkanapod! Egy rövidebb héttel kezdeni jó ötlet, és ne arra gondolj csak , hogy most örökre dolgozni fogsz már innentől kezdve! Csak szép lassan!
  5. Kávé. Sok kávé.
  6. Foglalkozz magaddal! Igyál sok vizet, végy egy nagy levegőt, mozogj hetente legalább párszor. Ne túlórázz még. Menj haza időben. Sírj, ha sírni kell!
  7. Ha még szoptatsz vegyél egy második fejőgépet a munkahelyedre! Vegyél még mellé aranyos kis anyatej zacskókat is. 
  8. Találd ki hánykor fogsz hazaindulni, egyeztess a főnököddel, és ragaszkodj hozzá! Sokat több mindent fogsz elintézni ha tudod hánykor kell indulnod. Az időd érték, ezért maradj ki a munkahelyi pletykálkodásból, szervezz meetinget ebéd időben is, hogy teljesen ki tudd használni a napodat. 
  9. Gondold végig az új reggeli runtiodat. Mennyi idő kell neked és a párodnak a reggeli készüléshez, pakolj be mindent, készítsd ki előző este a ruhákat!
  10. Öltözz fel szépen! Dobd ki a kismama ruhákat, menj el fodrászhoz, vegyél pár új office ruhát! Egy anyukát idézve: " Próbáltam úgy kinézni, mintha enyém  lenne az egész cég, még akkor is, ha bennem épp konfliktus zajlott magammal és inkább maradtam volna otthon és néztem volna egész nap a TV-t!"
  11. Ne érezz bűntudatod, ha izgulsz! Sajnálod az, hogy már nem lehetsz egész nap a kisbabáddal, de közben hiányzik a munkád is. Ez a két érzés tud oda-vissza kavarogni benned. 
  12. Ha valamelyik családtag felajánlja, hogy az első napokban, hetekben vigyáz a gyermekedre, fogadd el! Sokkal nyugodtabb leszel ha tudod, hogy valaki olyan vigyáz rá akit jól ismersz!
  13.  Ha mégis érzed a bűntudatot, emlékezz rá, hogy a gyermeked egyszer büszke lesz rád! Továbbá, ő csak sikeresebb lesz felnőtt korában a te karrierednek köszönhetően! Egy Harvardi tanulmány szerint , azok a lányok, akinek az anyukája, nem otthon dolgozott , jobban keresnek és vezető beosztásban vannak, még a fiúk ugyanezen háttérrel, sokkal jobban részt vesznek majd a ház körüli teendőkben és gyereknevelésben. 
(forrás: https://www.vogue.com/article/back-to-work-after-maternity-leave-advice )
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyapradatvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr7513674852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása