Anya Pradat Visel

Sikeres, Mai, Trendi, Céltudatos anyák blogja

Az interjú

2018. január 26. 10:09 - Addison

interview-outfit.jpgTermészetesen minden cégnek meg van a saját HR folyamata de nézzük mire számíthat egy PA jelölt az interjún!

Először fontos a részletes CV, nem elég felsorolni hol és mennyit dolgoztál, kell egy kicsit kifejeteni pár szóban pontosan mi volt a feladatod! 
Az interjún majd bővebben is kifejted ha kérdezik. 
Tudom javasolni a LinkedIn profilt, ott le tudnak ellenőrizni ha akarnak interjú előtt, és onnan tudsz tartalmas CV-t letölteni. 

Fontos a megjelenés, elegáns ruha de nem túl "érettségi vizsgára jöttem" szett. Természetesen a farmer és póló kilőve :) Egy szép ruha/szoknya(térdig érő), blúz, kardigán, blézer nem lehet hibás választás! 

 Valószínűnek tartom, hogy a HR-sek és a HR vezetőkkel találkozni fogsz az interjú első vagy második szakaszában. A HR interjúra érdemes készülni, nagyon jó cikkeket találtok itt: HR PORTÁL. Ha én lennék HR-s biztos játszanék olyan szituációt a jelöltekkel, ami a megbízhatóságról, titoktartási képességről ad képet. 

Lehetséges, hogy prezentációt kell készítened, és/vagy meeting meghívókat küldened, és az Excel tudásodról is valószínűleg számot kell adnod majd! Hiszen a MS office alap tudás, de nem csak felhasználói szinten! A levelező rendszerek tudása felső szintet igényel meg ebben a szakmában! (Miért? Lásd Fő feladatai egy asszisztensnek)

És találkozol majd a végén a jövendőbeli főnököddel. Személyi/vezetői asszisztensi pozíciónál ez lehet osztályvezető, igazgató vagy akár az egész szervezet igazgatója, gyárigagzató. 

Az interjú magyarul és idegen nyelven fog zajlani. A cég hivatalos nyelvén természetesen folyékonyan kell tudnod beszélni. 

Légy magabiztos, talpraesett és őszinte! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyapradatvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr5513599969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása