Anya Pradat Visel

Sikeres, Mai, Trendi, Céltudatos anyák blogja

5 dolog amit tegyél meg ha refluxos a babád!

2018. április 12. 08:52 - Addison

baby.jpg

Már korábban leírtam a tapasztalataimat a refluxról, ami minket is sajnos érint. Most összegyűjtöttem az 5 legfontosabb dolgot ezzel kapcsolatban, amit meg kell tenni, hogy a reflux enyhüljön és ne okozzon akár életveszélyt! 
Nem refluxos babáknál, ezek elő sem jönnek, illetve nem is ismerik őket a szülők. Jó nekik! 
De ha a Ti is ezzel küzdötök, íme pár tanács: 

 

  1. Relfux párna használata
    Igen, mindenhol azt lehet olvasni és az orvosok is azt mondják, első lépés emeld meg a kiságyat. Na de mennyire? Mit tegyek a lábai alá? Szerencsére 2018-ban már ennél újabb módszer is van, a kifejezettem babáknak készült reflux párna! Sőt, a kiságyba is lehet venni reflux matracot gyermekeknek, nekünk mindkettő bevált! Nyugodt éjszakák a jelszó!
  2. Hozzátáplálás
    Minnél hamarabb elkezdődik a sűrűbb ételek bevezetése egy refluxos babánál, annál jobb! Mi már 4 hónaposan belevágtunk, és milyen jól tettük! 
  3. Pürésítés
    Ha már bevezettél pár ételt, tudod őket krumplival pürésíteni de ha erre nincs mindig időd, vannak pépek amiket ha belekeversz a bébiételbe, tökéletes állagúak lesz az étel és így nem is jön majd vissza..
  4. Büfiztess!
    MINDIG! Legalább 15 percig! És utána se feküdjön a gyermek, hanem legyen etetőszékben, hintában, stb. 
  5. Vízzel óvatosan! 
    Étkezések közben kínáld a babát, ne utána mint ahogy egyébként javasolják (nem refluxos gyerekeknek). Hiszen a büfivel egyből visszajön a folyadék, sajnos! 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyapradatvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr9513820074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása