Anya Pradat Visel

Sikeres, Mai, Trendi, Céltudatos anyák blogja

Mindent a csecsemőkori refluxról

2017. november 28. 15:43 - Addison

Születéstől kezdve- saját tapasztalataim

relfud.jpg

Sajnos egyre több kisbaba reflux-al szenved manapság. Nem számít, hogy anyatej vagy tápszer amit eszik a bébi, a reflux nem válogat.Különböző formái vannak. Van akinél sugárban jön vissza az étel evés után, van akinél már sokkal evés után és nem sugárban, de megakad a torkon. Van akinél gyomorsav jön már csak fel. Vagy ezek ötvözete is lehet. 

Minket sem került el a reflux. Én a terhesség első 3 hónapjában és a végén is küzdöttem eme állapottal. Azt mondják ennek semmi köze ahhoz, hogy a baba így született. Mert természetes, hogy minden babának később záródik a gyomorszáj, akár 6 hónaposan vagy  még később, 1 évesen.

Egy biztos, nem jó ez senkinek. A baba evés után általában alszik. Próbáljátok ki, hogy esztek levest mondjuk és utána lefeküdtök vízszintesbe. Ugye? Egyből indul vissza...És a fent említett egyik fajta, amikor alvás közben indul vissza, de nem jön ki. Tehát megakad a torkán úgymond. Na ebből szokott a baj lenni. Főleg az újszülöttnél, aki nem tud oldalra fordulni , de még a fejét sem tudja tudatosan forgatni. Nem tud még köhögni - hiszen azt sem tudja mi történik vele. Ebből nagyobb baj is lehet. Hiszen ha fullad a baba, annál rosszabb nincs. Jön a mentő és kórház pár napig. 


A jó hír , hogy a babák nagy részénél elmúlik tehát magától, ahogy nőnek. 
És másik jó hírem, hogy tapasztalat útján tudok pár tippet adni ami segít

De főleg egy terméket ajánlok most, ami megoldás a fulladás veszély ellen. Ez a Clevamama baba pozicionáló reflux ellen. Immár 6 hónap használat után tudom biztosan ajánlani. Nyugodt alvás nektek és a babának is. Persze mondják a kiságy megemelését is, biztos az is működik. De ez a párna magatokkal vihető sétára, majd később nagyon jól jön a játszószőnyegen, vagy ha veletek alszik az ágyban. Vagy ha evés után nem akarod még lefektetni az ágyába, hogy ne legyen vízszintben. Bármikor. És igen, jön így is vissza de megy is vissza mert meg van emelve a kis fej annyira, hogy ne legyen baj. Persze ha nagyobb erővel jön a tej akkor jön a sugár , de ugye ha kijön az mégiscsak jobb mintha megakad. 

Szóval nekünk ez nagyon bevállt. Minden anyukának ajánlom! /Illetve a hozzátáplálás is segít, erről majd egy másik cikkemben olvashattok. /

 7203-clevasleep-positioner-3d-copy.jpg

Mikor ezt a párnát kinőtte a bébi, akkor jöhet egy másik. Mi a Vivamax reflux elleni párnáját használjuk. Ez már egy nagyobb párna, mehet a kiságyba a matrac felé. 60 széles, így pont olyan nagy mint a matrac szélessége. A légzésfigyelő jelentem így is tökéletesen működik! Hátránya, hogy kicsit így le-le csúszik a gyerek esténként alvás közben, de nem zavarja és egyszer sem jött vissza már éjjel tejcsi vagy gyomorsav! Na és persze mi is nyugodtan alszunk! 

Én közvetlen evés után fél-egy órán át még nem teszem sosem vízszintesbe a kisfiamat. Vagy a kiságyban vagy ahol van a nagy reflux matrac, vagy a kis refluxos párnát hozom segítségül(de arról már lemászik) vagy az etetőszékben üldögél. De! Van amikor , evés közben jön a kaki. Vagy közvetlen utána. 
Ezekre az esetekre ajánlom, a pillangó párnát! Nekünk ez már a pelenkázó asztalunk része, és így nem jön vissza az étel, hiába pelenkázom szegénykémet egyből evés után például! Hatalmas segítség egy kis párnában! 

További tippek,hogy enyhébb legyen a reflux és a mindennapok:

  • Gatrotuss baby - a fajdalom enyhítésére
  • Büfiztetés - min. 1 büfi de 150ml felett 2 inkább
  • Büfiztetés és függőlegesben tartás- evés után 30 percig ha bírjátok
  • Sűrítő - anyatejhez vagy tápszerhez pl. Nutrilon
  • Ne várd meg míg sír a baba, ha már sírással jelzi, késő. Etesd meg 3-4 óránként!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyapradatvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr9313396285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása