Anya Pradat Visel

Sikeres, Mai, Trendi, Céltudatos anyák blogja

Interjú: a kedvenc Manikűrösömmel

2018. március 21. 08:43 - Addison

Minden ami géllak, köröm, kézápolás

manikur.jpg

Tele van a FB, az Insta szebbnél szebb, hosszabbnál hosszabb és dekorált körmökkel. Nekem nincs semmilyen műkörmöm, de volt évekig épített porcelán. Akkor imádtam, ma már nem kényelmes a munkám miatt(folyamatos 10 ujjas gépelés) Talán én vagyok így az 1000 nőből egy, akinek nincs még géllak sem a körmén. 
Utánajártam hát, mi ez a szépségipari "mánia" ami nem luxus, nem új, de mégis csinos, elegáns és ahány nő, annyi féle ;)


Divat még az épített műköröm?

A műköröm valamilyen szinten mindig is jelen lesz a divatban, én személy szerint jobban kedvelem a gél lakkot. Épített köröm alatt a tippes körmöt érted? Na, azzal nem dolgozom csak is sablonos technikával készítem, az épített körmöket. Egy igazi körmös nem dolgozik tippel!

Miért olyan menő most a géllak?

A vendégeim többsége inkább a gél lakkozást részesíti előnyben. Egyszerű, hamar készen van , tartós lakkozási forma. A gél lakk nagy előnye az, hogy nem kell plusz anyagot építeni saját körmeinkre, ugyanúgy, mint a hagyományos körömlakkot, ezt is ecsettel kell felvinni. A különbség az, hogy nem levegőn, hanem UV /LED lámpa alatt köt meg, és sokkal tartósabb lesz, mint a körömlakk. A tartósság mellett az is előnye, hogy a négy réteg, amely a körmön van, megvastagítja azt, de nem zavaróan éppen csak érezhetően. Viszont akik korábban azzal a problémával küzdöttek, hogy alig bírták megnöveszteni körmeiket, mert az azonnal letört, gyógyírt találhatnak erre a problémára. Az eredmény magas fényű, élénk szín, ami házimunka közben sem kopik, vagy pattogzik le. Legközelebb csak akkor kell menni a műkörmöshöz, ha a köröm lenövése már zavaróvá válik. A gél lakkot körülbelül 50- 60 perc alatt fel lehet tenni (lámpától is függ), tartóssága 2-3 hét!

Mi a véleményed az otthoni DIY géllakkozásról?

Az otthoni gél lakkozást illetően, a legfőbb hibák, amiket általában elkövethetünk:

  • a nem megfelelően alap előkészítés. Ilyenkor nem vágjuk ki a bőrt és nem tisztítjuk ki kellőképpen a körömsáncunkat.
  • A nem megfelelő tapadás szintén gyakori hiba, és főleg abból eredhet, ha a buffer segítségével nem mattijuk kellőképpen a körmöt, vagy nem az optimális ideig köttetjük az alaplakkot.
  • A nem megfelelő eszközökkel, technikákkal könnyen elvékonyíthatjuk a körmeinket. nagyon jól meg kell tanulni az alapokat.


Nem tartom szerencsésnek, ha valaki megfelelő körültekintés és utánajárás nélkül áll neki a körmözésnek, akkor sem, ha csak saját magáról van szó. Az otthoni gél lakkozást megtanulhatjuk egy rövid tanfolyamon, ahol felhívják a figyelmünket a korábban említett veszélyekre, problémákra, természetesen még részletesebben. Ezzel szerintem sokkal jobban járunk, mintha fórumokat vagy YouTube videókat böngésznénk, mert ott is számtalan tévhittel, helytelen tanáccsal találkozom.
Persze szoktak lenni olyan vendégek, akik házi körmösöknél jártak és nagyon elreszelt körömmel jönnek vagy félnek jönni, mert tartanak a fájdalomtól. Aki manikűröshöz megy, nem lenne szabad félnie, hisz ha jól végzi a munkáját a szakember, akkor a kezelés fájdalommentes. Van egy vendégem, aki amikor először jött hozzam nagyon félt, kérdeztem tőle, hogy mi a baj! Mondta ő soha nem várta azt a napot, amikor menni kell a körmöshöz, mert az előző körmös, akihez járt mindig fájdalmat okozott neki a köröm leszedésnél. Elkezdtem leszedni a gél lakkot, közben folyamatosan beszélgettünk és mire a végére értünk, mondta a Vendégem, hogy nem is érzett semmiféle fájdalmat. Ez lenne a normális!

Mi a menő szín tavasszal?

Menő szín tavasszal a Lila minden árnyalata. Anyukáknak a baby boomert ajánlom, ha esetleg nem tud időben jönni töltésre, akkor sem feltűnő a lenövés.

Mennyire ápolják a nők a kezeiket manapság?

Próbálják a nők ápolni a kezeiket. Sajnos ki van téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, a környezet szárazságának, a házi munka során a különböző vegyszereknek. Próbálok mindig tanácsot adni nekik például: éjszakára bekenni jó zsíros krémmel és kesztyűt húzni a kezekre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyapradatvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr8013747818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása